Semantik makale nedir? Seo çalışmalarında özellikle son yıllarda sıkça duyduğumuz bir kavramdır. Seo çalışmalarının önemli bir parçası olan içeriklerin daha zengin, daha kullanıcı odaklı ve daha çok seo uyumlu olması için gelişmiş olan semantik makale, web siteleri için oldukça önem arz etmektedir.

Anahtar kelime kullanımına daha bir özen getiren semantik kavramında, arama motorlarına yönelik noktalar ve vurgular yapmak semantik makalenin inceliklerini oluşturur. Seo uyumlu makalelerin güncellenmiş ve yeni özelliklerin geliştirilmesi diye nitelendirebileceğimiz semantik makale, gerekli kuralları içerisinde barındıran ancak tamamen özgünlüğe önem verilen bir türdür.

Semantik makalenin en önemli özelliklerinden birisi yazılan konu her ne olursa olsun odak anahtar kelimelerin yanı sıra benzer, eş anlamlı kelimelerinde yazı içerisinde yerlerini almasıdır. Ne yöntem kullanılırsa kullanılsın, anahtar kelimelere bağlı tüm kavramların makale içerisinde olması, kullanıcının arama yaptığı cümle öbeğini çeşitli versiyonlarda makale, yani web sayfasında bulmasını sağlar.

Semantik makale nedir? Seo uyumlu makalenin gelişmiş versiyonudur. Makale içerisinde ki anahtar kelimenin ne kadar önem arz ettiğini düşünürsek eğer, semantik makale yazımının da çok daha önemli olduğunu anlamamıza yardımcı olur.

Seo kurallarına hâkim olan bir seo uzmanı, içeriklerini oluştururken tamamen Google kriterlerini yerini getirici, seo uyumlu içerikleri üreticidir. Google algoritmasına uygun şekilde üretilen içerikler daima yüksek verim sağlar.

kopya içerik sorgulama

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kopya İçerik Tespiti

Semantik Seo Makalesi Nedir? Nasıl Yazılır?

Seo uyumlu makale ve semantik seo makalesi arasında çok büyük farklar olmasa da semantik makale daha zahmetli ancak daha kuvvetli içerikler oluşturmak anlamını taşır. Yani her işin bir üst versiyonu olduğu gibi içeriklerin seo uyumlu olmasının da bir üst versiyonu semantik makale yazımıdır.

Semantik makale nedir? nasıl yazılır ve nelere dikkat etmek gerekir inceleyelim.

  • Anahtar kelime başlık kısmında mutlaka kullanılmalıdır.
  • İmla ve cümle düzenlemeleri çok iyi şekilde yapılmalıdır, kurallara uyulmalıdır.
  • Makale linkinde mutlaka anahtar kelimeye yer verilmelidir.
  • Çok uzun başlıklar yerine daha kısa ancak içeriği özetleyecek başlıklar tercih edilmelidir.
  • Anahtar kelime yoğunluğu çok iyi ayarlanmalıdır, yazının tümü anahtar kelimeler ile boğulmamalıdır.
  • Her paragrafta 1 adet anahtar kelime öbeği olması yeterlidir.
  • Etiket kullanımında anahtar kelimeler özenle seçilmelidir, gereksiz kullanılmamalıdır.
  • Anahtar kelimeler Google ve kullanıcı için vurgulanabilir, bold ya da italik olarak kullanılmalıdır.
  • Makale içerik uzunluğu minimum 300 kelime olmalıdır, ancak daha etkili bir makale düşünürseniz bu rakamı en az 1000 kelime olarak da standartlandırabilirsiniz.
  • İçeriğin ilk paragrafı kullanıcının dikkatini çekecek şekilde hazırlanmalıdır, bu doğrudan sitede geçirilen zamanı etkileyecektir.
  • Resimlerde alt etiket ve açıklamalar ihmal edilmemeli, alakalı anahtar kelimeler kullanılmalıdır.
  • Görsellerin sıkıştırılmış olması sayfa hızını etkileyecektir, minimum şekilde görselleri eklemelisiniz.
  • Semantik makale için anahtar kelimenizi çağrıştıracak, eş anlamlı, benzer ve türemiş sözcükler kulanılmalıdır.
  • Her paragraf içerisinde yine yazıyı boğmadan, semantik anahtar kelimeleri kullanabilirsiniz.
  • Eş anlamlı, zaman zaman zıt anlamlı kelimeler kullanılmalıdır.
  • Yan anahtar kelimeler üretebilir, anahtar kelime varyasyonlarını geliştirebilirsiniz.

Semantik Anahtar Kelime Örnekleri

  1. Web tasarım.
  2. Grafik tasarım.
  3. Web arayüz.
  4. Web arayüz tasarımı.
  5. Web desing.
  6. Web geliştirme.
  7. Web programlama.
  8. İnternet sitesi.
  9. İnternet sitesi tasarımı.
  10. Ayakkabı.
  11. Spor ayakkabı.
  12. Babet ayakkabı.
  13. Günlük ayakkabı.
  14. Çizme.
  15. Bot.
  16. Terlik.
  17. Sandalet.
  18. Kundura ayakkabı.
  19. Ayakkabıcı.
  20. Ayakkabı imalatı.
  21. Ayakkabı satışı.
  22. Ayakkabı firması.

Bu ve benzeri örnekler semantik anahtar kelimelere örnek olarak verilebilmektedir.  Seo uzmanı semantik yazımı konusunda kendini geliştirmiş ve en önemlisi arama motorunun ne istediğini çok iyi bilen kişilerden oluşmaktadır.

Arama motorunu iyi derecede tanıyan seo uzmanı, arama motorunun istediği içeriği de oluşturmada profesyoneldir. Bu sayede sayfaları ve web sayfalarını Google sıralamalarında zirveye çıkarabilmektedir.

Seo çalışmaları bütünüyle ele alınan, zamanlama ve programlama ile çalışmaya yön verilen bir disiplin gerektirir. Her gün seo uyumlu makale paylaşmak yerine haftada 3 gün makale paylaşmak belki de daha etkilidir ve seo uzmanı sitenin de google’da ne istediğini bilerek strateji geliştirir.

Seo uyumlu makale hazırlarken aslında kendinizi geliştirmeniz ve semantik nasıl yazılır gibi araştırmalar yaparak, sizler de semantik üretiminde başarı elde edebilirsiniz. Bu sayede blog veya kişisel sayfalarınızı doğal yollarla seo çalışmalarına katkı sağlayarak, sıralama da yükselebilir ve başarı getirebilirsiniz.

Barış DayakAuthor posts

Web Tasarım ve Seo Uzmanı olarak uzun yıllardır çeşitli projeler geliştirmekte ve yüzlerce müşteriye hizmet sunmaktayım.